Blog

CINI4.0 conferentie 2023, 31 Mei in Gent

Op 31 mei 2023 organiseert Converging Industrial Networks for Industry 4.0 (CINI4.0) een conferentie in Gent. Het is een dag vol met technisch-wetenschappelijke lezingen en demonstraties op huidige en toekomstige industriële netwerktechnologieën georganiseerd door en voor de industrie. Prokorment zal aanwezig zijn rondom het thema netwerken met netwerkplanning oplossingen en EMC filters voor industriële toepassingen bij toerengeregelde installaties.

De conferentie vindt plaats bij de RodeBol, Sint-Denijslaan 285 in Gent. Inloop is vanaf 8:00 uur en het programma start om 9:00 uur. Het volledige programma vind je hier. Het is een volledig kosteloze dag inclusief parkeerplaats, koffie, lunch en netwerken. Aanmelden voor deze conferentie kan tot 26 mei, is kosteloos en kan per mail aan philippe.saey@kuleuven.be. Vermeld hierbij je naam, bedrijfsnaam en functie.

Onderwerpen die op de conferentie d.m.v. 2 parallelle sessies aan bod komen zijn:

  • Pair Ethernet (SPE)
  • Time Sensitive Networking (TSN)
  • permanente diagnose
  • EMC-problematiek
  • Netwerkplanning
  • segmentatie van netwerken
  • geavanceerde kabeltesten

 

Highlights van het programma

Andy Carius van Indu-Sol zal namens Prokorment, twee presentaties geven. Om 13:50 zal geeft hij de presetatie “What is important to know when choosing a switch” en om 14:25 presenteert hij “From basic network topology to larger interconnected networks”.

Gunnar Lessmann (Phoenix contact en Chairman PN IO voor de PI-organisatie) zal een key note presentatie geven over TSN.  Daarnaast is er als primeur een live demo vanuit het onderzoekslabo voor PxC in Fraunhofer door Sebastian Schriegel van Fraunhofer IOSB-INA en CINI4.0: niet alleen PROFINET TSN switches, maar ook een gesynchroniseerde IO-Controller en IO-Device in één PN-TSN netwerk.

 

CINI4.0 – New challenges for wired Ethernet

Converging Industrial Networks for Industry 4.0 is een internationaal CORNET-project dat onderzoek doet naar opkomende bedrade technologieën voor industriële datacommunicatie in het Industry 4.0-tijdperk.

Doel van het project: Het project onderzoekt de mogelijkheden en beperkingen van technologieën zoals Single Pair Ethernet (SPE), Time-Sensitive Networking (TSN) en Open Platform Communication Unified Architecture (OPC UA) afzonderlijk en in combinatie. Al deze technologieën zijn belangrijke factoren voor convergentie in OT- en IT-netwerken. Ze helpen om grotere, snellere en robuustere  industriële netwerken (zoals EMC) te bouwen, waardoor Industrial Internet of Things (IIoT)-toepassingen mogelijk worden.

Projectpartners: De Vlaamse en Duitse projectpartners – KU Leuven, UGent, inIT – Instituut industriële IT van de TH-OWL, Fraunhofer IOSB-INA en FE ZVEI.

CINI4.0 2022

Hieronder vind u een sfeerimpressie van de CINI4.0 conferentie van 2022.

 

Voor meer informatie bel of mail naar Prokorment.

 

 

About Hans