Blog

Indu-Sol presenteert nieuwe multifunctionele sensor voor conditiemonitoring

Indu-Sol, een toonaangevende leverancier van oplossingen voor industriële communicatie, presenteert een nieuwe multifunctionele sensor voor voorspellend onderhoud. De sensor genaamd SIEDS maakt deel uit van het CM&SM-systeem (Condition Monitoring & Security Management System) en kan tien belangrijke fysieke parameters meten die de beschikbaarheid van installaties beïnvloeden.

Ontdek de veelzijdigheid van SIEDS voor vonditiemonitoring en vlarmbeheer

De SIEDS combineert sensoren, gegevensverwerking en netwerkcommunicatie in een compact en robuust IP65-behuizing en kan worden gebruikt voor verschillende conditiemonitoringtoepassingen. De sensor detecteert en analyseert omgevingscondities zoals temperatuur, druk, luchtvochtigheid, luchtkwaliteit, versnelling en akoestiek. Daarnaast beschikt de SIEDS over intelligent alarmbeheer dat kan worden aangepast aan verschillende bedrijfsmiddelen in industriële omgevingen via de leermodus.

De SIEDS is ideaal voor situaties waarin meerdere fysieke parameters duiden op kritisch falen, waardoor gericht onderhoud mogelijk is. Dit vergroot de betrouwbaarheid van het productieproces en zorgt voor soepele operationele activiteiten.

Robuuste Connectiviteit: M12, Power over Ethernet, IP65 Bescherming

Het apparaat heeft een netwerkverbinding via M12 D-gecodeerde aansluiting, met een transmissiesnelheid van 100 Mbps. De stroomvoorziening wordt geleverd via Power over Ethernet, en het apparaat is ontworpen om te functioneren binnen een operationeel temperatuurbereik van -40 °C tot +70 °C. Het heeft een beschermingsgraad van IP65, wat betekent dat het goed beschermd is tegen stof en water. Het apparaat ondersteunt protocollen zoals RestAPI, MQTT en HTTPS.

Prokorment is partner van Indu-Sol voor de Benelux. Heeft u interesse in de SIEDS of wilt u meer informatie? Bel of mail naar Prokorment.

About Hans