PROFIdag 2017

Aanbevelingen voor aarding en afscherming van Profibus en Profinet installaties

Onder deze titel zal eind dit jaar de PI organisatie een richtlijn uitgeven voor het verbeteren van PROFIBUS en PROFINET installaties. Tijdens de PROFIdag 2017 zullen Prokorment en haar partner Indu-Sol op 9 november om 14.00 uur in het kader van Best Practice een voorbeschouwing geven uit de nieuwe PI publicatie over EMC, aarding en afscherming in PROFIBUS en PROFINET installaties. De noodzaak om deze aanbevelingen te publiceren is dat regelmatig storingen in bestaande installaties ontstaan terwijl deze toch voldoen aan de installatierichtlijnen voor PROFIBUS en PROFINET. De oorzaak van deze storingen noemen we gemakshalve EMC omdat de bron ligt bij ongewenste en onverwachte stromen over de afscherming van de PROFIBUS en PROFINET bekabeling.

Kunnen we met de juiste aarding en potentiaalvereffening weer controle krijgen over onze installaties?

 

Rob Hulsebos heeft in Automatie 08/2017 een recensie geschreven over bovenstaande presentatie. Klik hier voor dit artikel.

De conceptversie van de richtlijn versie “september 2017 ter becommentariëring” is nu gepubliceerd. Download hier.

 

 

 

Workshop 

Tijdens separate workshop van Prokorment en Indu-Sol kunt u ervaring opdoen in het confectioneren van profibus en profinetbekabeling en maakt u kennis met onze nieuwe Profibustester PBQ-one en de nieuwe Profinetswitch PROmesh P9.

PROFIdag 2017 – 9 november 2017

Momenteel zijn Prokorment en Indu-Sol druk bezig met de voorbereidingen de PROFIdag op 9 november 2017, dit jaar vindt deze dag plaats op een centraal gelegen plaats in het land namelijk in de Basiliek te Veenendaal. Door de PI vereniging wordt de jaarlijkse PROFIdag georganiseerd. PROFIdag is het jaarlijkse evenement over Industriële Communicatie binnen de besturingstechniek, waar leveranciers, eindgebruikere en systeem integratoren elkaar ontmoeten. Naast PROFINET, PROFIBUS en IO-Link komen er veel verschillende thema’s aan bod. Prokorment en Indu-sol houden zich bezig met de kwaliteit van de communicatie in PROFIBUS en PROFINET installaties en hoe deze verbeterd kunnen worden.

Naast de 2 momenten van presentatie en workshop kunt u Prokorment en Indu-Sol ook ontmoeten op de marktplaats van het PROFIdag evenement. Al met al bent u dus van harte uitgenodigd voor de PROFIdag op 9 november 2017.

Contactgegevens van Prokorment voor PROFidag 2017

Gebruik het contactformulier op de website of bel met 015-2121310 om contact op te nemen met Prokorment. Wij bieden u ruime kennis en ervaring op het gebied van diagnose in PROFIBUS en PROFINET installaties. Doe een beroep op ons als het resultaat van hoog niveau moet zijn. We overleggen dan graag samen met u over de beste oplossingen. Bijvoorbeeld als het gaat om de meetapparatuur van Indu-Sol.