Profinet Switch

PROmesh P9

PROmesh-P9

Profinet Switch PROmesh P9

promesh-elektro_data 150x150

Artikel in Elektro Data

uitgave juni-juli 2017

door Richard Bezemer

De eerste echte Profinet Switch

De Indu-Sol Profinet Switch PROmesh P9 is de eerste volledige Profinet Switch die voldoet aan de steeds hogere prestatie-eisen en voldoet aan Profinet Conformance Class B. Hierdoor kan de Profinet Switch eenvoudig met een engineeringstool in het automatiseringssysteem geïntegreerd worden (Step7, TIA Portal), waardoor een complete netwerkdiagnose mogelijk gemaakt wordt. In tegenstelling tot de standaard switches, wordt met de PROmesh P9 een veelvoud van noodzakelijke en nuttige functies ondersteund. Met de Profinet Switch PROmesh P9 heeft de gebruiker tevens de beschikking over een uitgebreide range van Profinet functionaliteiten zoals port mirroring, VLAN, SNTP, pakketfilterregeling voor het prioriteren van pakketten, bandbreedtemanagement en waarschuwingsfunctie via e-mail. Wilt u meer weten over de Profinet Switch? Neem dan contact op met Prokorment.

Profinet Switch: EMC bestendig

Juist in zware industriële installaties spelen EMC verstoringen door gebruik van frequentieregelaars en lasapparatuur een grote rol. De Profinet Switch PROmesh P9 is daarom voorzien van optimaal afgeschermde RJ45-bussen en is bovendien in staat om stromen, in de afscherming van aangesloten kabels, te detecteren en te monitoren, inclusief het bijbehorende frequentiespectrum. Op deze manier kan worden bepaald of de profinet installatie last heeft van EMC storingen.

Hoge netwerkbelasting? Kies voor Profinet Switch

Kortstondige pieken in de netwerkbelasting kunnen in profinet netwerken fouten in het dataverkeer en dus storingen veroorzaken. Om op een juiste manier met deze piekbelasting om te gaan, bepaalt de Profinet Switch PROmesh P9 de belasting tot op de milliseconde nauwkeurig en toont deze in een webbrowser of geeft een alarm af bij overschrijding.

Over Profinet Diagnose

Voor gedetailleerde analyse van het Profinet dataverkeer kan een Profinet INspektor worden gebruikt. Deze verzamelt storingsberichten op een passieve wijze, het netwerk wordt dus niet belast, via een geïntegreerde TAP. De INspektor wordt aangesloten tussen de besturingsunit en de eerste deelnemer (of switch). De INspektor zorgt dat informatie wordt overgedragen naar een laptop of PC. De communicatiekwaliteit van een netwerk is een belangrijke graadmeter voor het functioneren van de automatisering. Deze kan online worden gemonitord met een INspektor. Realtime en direct inzichtelijk. Monitoring kan eenvoudig worden gedaan in een webbrowser. De vorm hiervoor is een deelnemer matrix. U krijgt een tijdige alarmering zodra vooraf ingestelde waarden worden overschreden. U bent er dan op tijd bij om onderhoud te plegen. Dit voorkomt storingen en daarmee bedrijfsschade.

Neem contact op voor informatie over Profinet Switch

Prokorment bespreekt graag met u de mogelijkheden. Wilt u meer informatie of direct een afspraak maken? Gebruik dan het contactformulier op de website of bel Prokorment op telefoonnummer (+31) 015-2121310. Graag tot binnenkort voor een gesprek of bestelling voor Profinet Switch.