PROmesh B8 Compact – De kleinste industriële managed switch ter wereld

PROmesh B8 Compact

 • ‘s Werelds kleinste volledig beheerde industriële
  Ethernet/PROFINET/ Ethernet IP-switch voor
  industriële automatiseringssystemen.
 • Afmetingen slechts: 50 x 100 x 60 mm
 • Een geïntegreerde webinterface maakt
  configuratie eenvoudig en handig.
 • het compacte ontwerp, eenvoudige DIN-railmontage,
  en geoptimaliseerde thermische eigenschappen besparen ruimte in
  de schakelkast
 • Talrijke wereldwijd erkende goedkeuringen (UL,
  CSA, CE, UKCA)

Indu-Sol introduceert de PROmesh B8 Compact, ’s werelds kleinste industriële managed switch. Met de komst van deze switch voldoet Indu-Sol aan de vraag uit de markt voor een profinet switch die geschikt is voor zeer kleine ruimtes. De PROmesh B8 Compact is aanzienlijk kleiner dan de gebruikelijke industriële 8 port switches, maar heeft dezelfde technische capaciteiten en prestaties als zijn grote broer PROmesh B8. De PROmesh B8 Compact is geschikt voor kleine stationaire robot systemen, automated guided vehicles (AGV’s) of lokale logistieke systemen.

Formaat en prestaties

De PROmesh B8 compact is een volledige managed switch. De afmetingen van de switch zijn 50 mm x 60 mm x 100 mm (LxBxH) en het gewicht is 350 gram. De PROmesh B8 Compact heeft 8 RJ45 Ports en memory card slot met geheugenkaart, die allen goed bereikbaar zijn. De switch heeft een geheugen van 2Mbit, een backplan capaciteit van 6,3 Gbit/s en een doorvoersnelheid van 1,6 Mpps.

Bouwplaat PROmesh B8 Compact

Wilt u zelf ervaren hoe klein de PROmesh B8 Compact is?

De beste manier is om hem in je handen te hebben en dat is nu mogelijk zonder het echte product in handen te hebben.

We hebben namelijk op schaal 1:1 een bouwplaat gemaakt. Vraag deze bouwplaat aan, knip hem uit, vouw hem in elkaar en u kunt ervaren hoe klein de PROmesh B8 Compact in het echt is!

Vraag dan de bouwplaat aan via ons contact formulier.

PRO202301_bouwplaat_NL
knipfoto B8 Compact

Highligts PROmesh B8 Compact

8 RJ45 Ports

Design Data Engineering:

 • E-Plan / Step
 • GSDML (PROFINET)
 • EDS (Ethernet/IP)

Industry Applications:

 • PROFINET
 • Ethernet / IP

Industry Applications:

 • PROFINET
 • Ethernet / IP

In het datasheet vindt u nog meer highlights en specificaties.

Country approvals:

 • UL / CSA
 • CE / UKCA

Performance:

 • Memory: 2 Mbit
 • Backplan capacity: 6,3 Gbit/s
 • Throughput: 1,6 Mpps

Sustainability:

 • Lead-Free
 • Lowpower consumption

Highligts PROmesh B8 Compact

PROmesh Family

Naast de PROmesh B8 Compact biedt Indu-Sol een breder scala aan managed switches met verschillende functionaliteiten en kenmerken. Meer informatie over de specifieke functionaliteiten en kenmerken per model vind u op deze pagina: PROmesh Profinet Switches

PROmesh switches voor diagnose en voorkomen van netwerkproblemen

 

Door de toegenomen complexiteit van netwerken in de industrie is het vaak niet eenvoudig om de oorzaak van storingen te achterhalen. Gelukkig zijn er tools, zoals (managed) switches, die het dataverkeer op het netwerk beter regelen en kunnen documenteren. Met de PROmesh Profinet/Ethernet switches van Indu-Sol kan achteraf geanalyseerd worden welke gebeurtenis ten grondslag lag aan de storing.

 

Uitval in industrieën door storingen in automatiseringsnetwerken waar veel data over en weer gezonden worden kan funest zijn. Bijvoorbeeld als er in een drukkerij een storing optreedt waardoor de toevoer van inkt niet meer goed verdeeld is, moet soms een hele partij drukwerk opnieuw gedrukt worden. Dat kost tijd en geld. “Waardoor zo’n storing optreedt is vaak niet duidelijk,” zegt Hans Korpel van Prokorment. “Het is vaak ook onmogelijk om de precieze oorzaak te achterhalen zonder duidelijke beschrijving.”

Vanwege dit soort problemen ontwikkelde Indu-Sol, het bedrijf dat Prokorment vertegenwoordigt in Nederland, componenten die in staat zijn om het netwerk in de gaten te houden en storingen te voorspellen. Dat zijn ondermeer de managed PROmesh Switches van Indu-Sol. “Met deze switches kan je kritieke netwerkomstandigheden tijdig elimineren voordat een storing optreedt,” aldus Korpel.

 

Oorzaken van netwerkstoringen

Netwerkstoringen komen vaak door (kortdurende) overbelasting van het netwerk of door invloeden van buitenaf (elektromagnetische interferentie).

Als het netwerk tijdelijk overbelast wordt kunnen switches die verantwoordelijk zijn voor de distributie van data te langzaam zijn en te weinig geheugen hebben, besluiten om bepaalde datapakketjes niet door te sturen en weg te gooien (discards). Data worden toch steeds opnieuw gestuurd door de verzender totdat ze aankomen. Bij tijdkritische data kunnen problemen ontstaan. Een machine die perfect werkte bij de fabrikant kan in het netwerk afwijkend gedrag vertonen doordat bepaalde data niet aankomen. Aangezien bij een overbelast netwerk het niet duidelijk is welke data worden weggegooid en wanneer, is het resultaat een diffuse verstoring.

Een simpele uitleg hoe managed switches werken!

De kernwaarden van Prokorment

Wij bieden onze klanten in België, Nederland en Duitsland de volgende voordelen:

   • We denken altijd mee in de richting van een oplossing
   • Van onze  praktische ervaring kunt u gebruik maken
   • De beste opties kiezen we samen met u uit
   • In duurzame samenwerkingsrelaties investeren we graag
   • We bieden de beste en voordeligste oplossing

We zijn niet altijd de goedkoopste, maar bieden u wel de meest efficiente technische en praktische oplossing. Door het meedenken in praktische oplossingen zou het echter best weleens zo kunnen zijn dat we dat onder de streep toch wel degelijk zijn.

Neem contact op met Prokorment voor Profinet switches

Over switches kan Prokorment u nog veel meer vertellen. Neem contact op voor een afspraak maken of informatie ? Vul dan het contactformulier op de website of bel Prokorment op telefoonnummer (+31) 015-2121310. Graag tot binnenkort voor een gesprek of bestelling voor Profinet Switches.