Blog

Stappenplan naar optimaal onafhankelijk netwerk voor industrie & machinebouw

Tot enkele jaren geleden werden industriële installatienetwerken afzonderlijk van elkaar beheerd. Door toenemende netwerking en moderne monitoringoplossingen kan deze scheiding alleen in uitzonderlijke gevallen worden gehandhaafd. De meeste huidige industriële netwerken zijn daarom heterogene of convergente netwerken. Deze koppeling van moderne industriële netwerken stelt planners en operators voor nieuwe uitdagingen.

Criteria voor netwerk- en componentenwijziging

De complexiteit van de netwerken en hun vereisten wordt al zichtbaar in de basisplanning van kabeltracés, industriële switches en andere netwerkcomponenten. Voorbij zijn de dagen dat u gewoon netwerkcomponenten kon installeren van dezelfde fabrikant als de gebruikte PLC. In de toekomst zal de selectie van de juiste netwerkinfrastructuur componenten vooral gebaseerd zijn op de vereisten van het deel- en het totale netwerk.

Gerichte netwerkplanning in plaats van dure overdimensionering

Naast de planning van industriële netwerken met een hoge beschikbaarheid, speelt in elke fase de winstgevendheid van de netwerken een grote rol. Waar royale overdimensionering tijd bespaart bij de netwerkplanning, maken materiaalkosten en extra onderhoudskosten deze besparingen waardeloos. Daarom zijn wij gespecialiseerd in het afstemmen van industriële netwerken op de daadwerkelijke eisen ter plaatse.

Stappenplan naar een optimaal onafhankelijk netwerk

Bij de netwerkplanning van industriële netwerken hanteert Prokorment een 5 stappenplan om tot een optimaal onafhankelijk netwerk te komen.

 

1 – De aftrap

Hoe staan we ervoor? Plant projecten omvatten een basisplanning van het individuele systeem met het daarin opgenomen netwerk.

2 – De behoefte aan integratie

Het systeemconcept en aangrenzende netwerken worden door ons gecontroleerd. De algehele vereiste netwerkprestaties worden bepaald.

3 – De conceptanalyse

Op basis van de status “actual” en “target” controleren we het bestaande netwerkconcept en de gebruikte netwerkcomponenten op hun geschiktheid.

4 – De netwerkplanning

Op basis van alle relevante eisen worden de netwerkstructuur en componenten, zoals switches, op elkaar afgestemd.

5 – De realisatie

Tot slot begeleiden de Indu-Sol experts de implementatie en inbedrijfstelling met meettechniek, in een adviserende of ondersteunende rol.

 

Meer weten over hoe dit stappenplan uw netwerk kan optimaliseren? Bel of mail dan naar Prokorment.

About Hans