Blog

Trainingen Indu-Sol & Prokorment

Indu-Sol organiseert jaarlijkse meerdere trainingen om kennis en expertise van gebruikers van Indu-Sol producten en oplossingen te verbreden. Je bent immers nooit uitgeleerd! Als leverancier van Indu-Sol helpt Prokorment mede om deze trainingen te organiseren voor klanten in Nederland en België.

Trainingen on-site, online of bij Indu-Sol

Als langdurige specialist op het gebied van industriële netwerken is Indu-Sol zeer vertrouwd met de optimalisatie van automatiseringsnetwerken. Op basis van hun ervaring en uitgebreide expertise bieden zij praktijkgerichte trainingen voor PROFINET, PROFIBUS, CAN, EMC en ASi.  Persoonlijke seminars, op locatie bij de klant of bij het hoofdkantoor van Indu-Sol, bieden de ideale basis voor duurzame kennisoverdracht door middel van begeleide praktische modules. De online seminars zijn met name geschikt om expertise op te frissen of uit te breiden.

ASi training in de praktijk

Veel trainingen gebeuren achter gesloten deuren en niet iedereen is op de hoogte van de mogelijkheden om dit soort trainingen te volgen. Vandaar dat we graag een training uitlichten die onlangs gegeven is.

Begin mei heeft Prokorment met Indu-Sol een ééndaagse training gegeven bij een bottelarij voor AS-Interface diagnoses. Christian Cramer, werkzaam bij de afdeling Technik & Support van Indu-Sol, nam de leiding tijdens deze training. Een groep enthousiaste storings- en onderhoudsmonteurs nam deel aan de training.

De training omvatte zowel theoretische als praktische aspecten. Tijdens het theoretische deel is het werkingsprincipe van AS-Interface uitgelegd aan de hand van een duidelijke PowerPoint-presentatie. Daarnaast is er uitleg gegeven over meetinstrumenten en meetmethoden, zijn de toegestane kabellengtes en het aantal deelnemers behandeld, en is er uitgelegd wat te doen bij overschrijding van de toegestane kabellengtes. Tot slot is er een oogdiagram getoond om een visueel voorbeeld te geven.

Het praktische gedeelte omvatte metingen op een demo-rack, waarbij de effecten snel zichtbaar zijn gemaakt. Gelukkig was er nog wat tijd over aan het einde van de training, zodat de cursisten samen met de meetapparatuur de bottelarij konden verkennen en de opgedane kennis in de praktijk konden brengen. Ze konden metingen uitvoeren aan hun eigen installaties en zien hoe alles in het “echie” functioneert.

Al met al bood de training een waardevolle combinatie van theorie en praktijk, waardoor de deelnemers hun vaardigheden in AS-Interface diagnoses konden verbeteren en direct konden toepassen op hun werkomgeving.

 

Ook interesse in een in-house training? Neem contact op met Prokorment. Voor openbare training, volg onze LinkedIn pagina waar we je op de hoogte houden van aankomende trainingen.

About Hans