Blog

Absolute precisie met de nieuwe generatie GEMAC bewegingssensoren

Inclinometers zijn standaardcomponenten in mobiele toepassingen. GEMAC, al jarenlang een specialist op het gebied van helling- en traagheidssensoren, lanceert nu een nieuwe productlijn van zeer nauwkeurige dynamische hellingssensoren: het traagheidsmeetsysteem IMU+ (Inertial Measurement System).

Het nieuwe systeem maakt 6-assige bewegingsdetectie mogelijk op basis van ruwe data-acquisitie voor versnelling (3-assen) en rotatiesnelheid (3-assen). In de sensor wordt de gegevensverwerking zeer nauwkeurig uitgevoerd met behulp van een geavanceerd sensorfusie-algoritme.

Geïntegreerde sensorfusie filters helpen bij oriëntatieberekening door extern werkende versnellingen te onderdrukken. IMU+ biedt het unieke voordeel dat het, naast de ruwe gegevens voor acceleratie en rotatiesnelheid, ook intern berekende waarden zoals kantel- of rotatiehoek in verschillende assen kan uitvoeren. Zo kunnen de sensoren in de toekomst nog sneller afwijkingen detecteren en analyseren.

De interne combinatie en berekening van alle meetwaarden maakt het mogelijk om één meetsysteem te integreren in plaats van meerdere. Ook is zowel de statische als de dynamische nauwkeurigheid aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de bestaande sensoren.

Bekijk het assortiment GEMAC Incliniometers hier en download de datasheets.

Voor meer informatie bel of mail naar Prokorment.

About Hans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *