Blog

Bezoek Prokorment op Indumation 2022

Van 18-20 mei neemt Prokorment deel aan Indumation (Kortrijk). Met exposanten afkomstig uit heel Europa is Indumation een belangrijk forum voor specialisten op het vlak van automatiseren en innoveren, connecteren en digitaliseren. Op de vele stands kunnen bezoekers terecht bij de innovatiefste technologie bedrijven, met een volledig aanbod aan de nieuwste ontwikkeling in beveiliging, integratie, artificial intelligence, block chaintechnologie, next level software, AR/VR, Big Data en IoT . In dit bericht vertellen we waarom het bezoeken van de Prokorment stand de moeite waard is!

Onafhankelijke netwerkplanning voor Industrie & machinebouw

Tot enkele jaren geleden werden vooral industriële installatienetwerken afzonderlijk van elkaar beheerd (vgl. homogene netwerken). Door toenemende netwerking en moderne monitoringoplossingen kan deze scheiding alleen in uitzonderlijke gevallen worden gehandhaafd. De meeste huidige industriële netwerken zijn daarom heterogene of convergente netwerken. Dit netwerken van moderne industriële netwerken stelt planners en operators voor nieuwe uitdagingen.

Criteria voor netwerk- en componentenwijziging

De complexiteit van de netwerken en hun eisen komt al tot uiting in de basisplanning van kabeltracés, industriële switches en andere netwerkcomponenten. Voorbij zijn de dagen dat je gewoon netwerkcomponenten kon installeren van dezelfde fabrikant als de gebruikte PLC. In de toekomst zal de selectie van de juiste netwerkinfrastructuur componenten vooral gebaseerd zijn op de vereisten van het deel- en het totale netwerk.

Gerichte netwerkplanning in plaats van dure overdimensionering

Naast de planning van industriële netwerken met een hoge beschikbaarheid, speelt in elke fase de winstgevendheid van de netwerken een grote rol. Waar royale overdimensionering tijd bespaart bij de netwerkplanning, maken materiaalkosten en extra onderhoudskosten deze besparingen waardeloos. Daarom zijn wij gespecialiseerd in het afstemmen van industriële netwerken op de daadwerkelijke eisen ter plaatse.

PROplan V2 demo

Op onze Prokorment stand laten u graag kennis maken met de planning netwerk software PROnetplan V2  d.m.v. een demo versie. PROnetplan V2 maakt het mogelijk om in de designfase gemengde industriële netwerken te plannen op basis van Industrial Ethernet en PROFINET. PROnetplan V2 richt zich met name op bandbreedteplanning, zodat van begin af aan alle systemen in het netwerk probleemloos kunnen communiceren.

Prokorment Stand 603

Wij kijken er naar uit om iedereen weer persoonlijk te kunnen ontmoeten en de toegevoegde waarde van onze producten en diensten onder de aandacht te brengen. Komt u gerust langs op stand 603 voor een demo of voor andere vragen over onze producten, diensten of trainingen. Bezoek de Indumation website voor meer informatie en om te registreren.

Hopelijk zien we u in Kortrijk!

Heeft u hier vragen over, bel of mail naar Prokorment.

About Hans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *