Blog

CINI4.0 Conferentie – 16 juni 2022 Gent

Converging Industrial Networks for Industry 4.0 (CINI4.0) organiseert een conferentie in Gent. Het is een dag vol met technisch-wetenschappelijke lezingen en demonstraties op huidige en toekomstige industriële netwerktechnologieën georganiseerd door en voor de industrie.

De conferentie vindt plaats op 16 juni 2022 vanaf 8:30 uur bij de RodeBol, Sint-Denijslaan 285 in Gent. Het is een volledig kosteloze dag inclusief parkeerplaats, koffie, lunch en netwerken.

René Heidl van Indu-Sol zal van 13:15 uur tot 14:25 een uitgebreide presentatie geven met als onderwerp “Why we need OT-OT and OT-IT network convergence and how do we reach it?”. Aansluitend geeft prof. Jos Knockaert van de Universiteit van Gent een introductie over EMC. Prokorment zal aanwezig zijn rondom het thema netwerken met netwerkplanning oplossingen en EMC filters voor industriële toepassingen bij toerengeregelde installaties.

Bekijk hier het volledige programma

CINI4.0 – New challenges for wired Ethernet

Converging Industrial Networks for Industry 4.0 is een internationaal CORNET-project dat onderzoek doet naar opkomende bedrade technologieën voor industriële datacommunicatie in het Industry 4.0-tijdperk.

Doel van het project: Het project onderzoekt de mogelijkheden en beperkingen van technologieën zoals Single Pair Ethernet (SPE), Time-Sensitive Networking (TSN) en Open Platform Communication Unified Architecture (OPC UA) afzonderlijk en in combinatie. Al deze technologieën zijn belangrijke factoren voor convergentie in OT- en IT-netwerken. Ze helpen om grotere, snellere en robuustere  industriële netwerken (zoals EMC) te bouwen, waardoor Industrial Internet of Things (IIoT)-toepassingen mogelijk worden.

Projectpartners: De Vlaamse en Duitse projectpartners – KU Leuven, UGent, inIT – Instituut industriële IT van de TH-OWL, Fraunhofer IOSB-INA en FE ZVEI.

Aanmelden voor deze conferentie is kosteloos en kan per mail aan philippe.saey@kuleuven.be. Vermeld hierbij je naam, bedrijfsnaam en functie.

Voor meer informatie bel of mail naar Prokorment.

Update 23-6-2022:

Vorige week was Prokorment aanwezig op de CINI4.0 conferentie. We hebben veel goede gesprekken gevoerd rondom de thema’s netwerkplanning oplossingen en EMC-filters voor industriële toepassingen bij toerengeregelde installaties. Onderwerpen die vandaag de dag zeer relevant zijn en waar Prokorment goede oplossingen voor kan bieden.

Kortom, een waardevolle dag. Zie onderstaande video voor een impressie van Prokorment op de CINI4.0 conferentie.

 

About Hans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *