Blog

PROmesh P9

De eerste echte Profinet Switch

De Indu-Sol Profinet Switch PROmesh P9 is de eerste volledige Profinet Switch die voldoet aan de steeds hogere prestatie-eisen in Profinet en voldoet aan Profinet Conformance Class B. Hierdoor kan de switch eenvoudig met een engineeringstool in het automatiseringssysteem geïntegreerd worden (Step7, TIA Portal), waardoor een complete netwerkdiagnose mogelijk gemaakt wordt. In tegenstelling tot de standaard switches, wordt met de Promesh P9 een veelvoud van noodzakelijke en nuttige functies ondersteund.

Met de Promesh P9 heeft de gebruiker tevens de beschikking over een uitgebreide range van Profinet functionaliteiten zoals port mirroring, VLAN, SNTP, pakketfilterregeling voor het prioriteren van pakketten, bandbreedtemanagement en waarschuwingsfunctie via email.

EMC bestendig

Juist in zware industriële installaties spelen EMC verstoring door gebruik van frequentieregelaars en lasapparatuur een grote rol. De PROmesh P9 is daarom voorzien van optimaal afgeschermde RJ45-bussen en is bovendien in staat om stromen, in de afscherming van aangesloten kabels, te detecteren en te monitoren inclusief het bijbehorende frequentiespectrum. Op deze manier kan worden bepaald of profinet installatie last heeft van EMC storingen.

Hoge Netwerkbelasting

Kortstondige pieken in de netwerkbelasting kunnen in profinet netwerken fouten in het dataverkeer en dus storingen veroorzaken. Om op een juiste manier met deze piekbelasting om te gaan, bepaalt de PROmesh P9 de belasting tot op de milliseconde nauwkeurig en toont deze in een webbrowser of geeft een alarm af bij overschrijding.

Meer info:

About hans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *