Blog

Robuuste netwerkcommunicatie met uitgebreide diagnoses met de PROmesh P10X switch van Indu-Sol

De prestaties van industriële machines en installaties zijn in grote mate afhankelijk van hun netwerkcommunicatie. Met steeds meer netwerken en uitgebreide datastroom leveren ze enorme prestaties, bij voorkeur in realtime. Dit maakt het des te belangrijker om al in de ontwerpfase van deze netwerken de optimale infrastructuur te selecteren, bijvoorbeeld met PROFINET en/of Industrial Ethernet.  Welk proces vraagt ​​op welk moment welke bandbreedte? Zijn externe invloeden zoals elektromagnetische interferentie te verwachten? Bestaat er een risico op verhoogde, procesgerelateerde slijtage van kabels en connectoren? Waar moet ik op de beschermingsklasse letten?

Het kiezen van de juiste industriële switches is hierbij cruciaal: bij transporttechnologie processen in o.a. de logistiek, de voeding- en drankenindustrie, de chemie, de textielindustrie en de maakindustrie vindt de communicatie vaak plaats over lange afstanden. Switches worden gebruikt om de kwaliteit van de communicatie over deze afstanden te behouden. Ze staan ​​vaak in schakelkasten, omdat ze te beschermen tegen weersinvloeden van buitenaf. Een alternatief is om gebruik te maken van IP67-switches. Hiermee bespaar je aan materiaal en kosten omdat je geen aparte schakelkast hoeft te installeren en kunnen kabeltrajecten/-lengtes worden geoptimaliseerd.

In processen met bewegende lijnen en trillingen, zoals robots, sleepkettingen of persen, is de kans op afwijkingen in de communicatie groot vanwege de zware productieomgeving die kenmerkend is voor de industrie (mechanische belasting, hitte/koude, chemicaliën, vochtigheid, enz.). Door een permanente bewaking van de communicatiekwaliteit worden deze tijdig gedetecteerd, zodat bij geplande stilstand onderhoudsmaatregelen kunnen worden genomen.

Voor bovenstaande toepassingen heeft Indu-Sol de diagnose switch PROmesh P10X voor PROFINET en Industrial Ethernet ontwikkeld. Geïntegreerde sensoren bewaken parameters die de communicatiekwaliteit waarborgen. Voor dit doel voert de PROmesh P10X een poortspecifieke online lijndiagnose uit om de fysieke toestand van de aangesloten datalijnen permanent te bewaken. De resultaten worden weergegeven als een staafdiagram in de webinterface van de switch volgens het stoplichtkleur principe. Ze kunnen ook automatisch worden gerapporteerd aan de PLC, e-mail of netwerkbeheersysteem als vooraf gedefinieerde eisen niet worden gehaald.

De diagnose van de P10X is nog veel uitgebreider: de geïntegreerde netwerkbewaking geeft informatie over het gebruik van het netwerk: hoe groot is of was de werkelijke netwerkbelasting en werd de communicatie al beïnvloed in het geval van intermitterende overbelasting. De tien poorten zorgen voor een gegevens overdrachtsnelheid van maximaal 1,0 GBit/s, en vormen een goede basis, zelfs voor toepassingen met veel netwerken met tijdelijke netwerkbelasting pieken. Bij intensief gebruik zorgt een intern dynamisch geheugen ervoor dat telegrammen die vanwege een tijdelijke overbelasting van de switch niet kunnen worden doorgestuurd, tijdelijk worden opgeslagen voor latere verzending en niet worden weggegooid.

Bovendien kunnen tijdkritische telegrammen worden onderverdeeld in maximaal 8 wachtrijen per poort en met prioriteit worden doorgestuurd. Al deze eigenschappen van de PROmesh P10X kunnen bovendien worden geïntegreerd in uniforme, schaalbare diagnosesystemen op basis van voorgeschreven normen.

Samen met bewaking van de relevante omgevingsomstandigheden zoals lekstromen op de afschermingen van de aangesloten datalijnen, temperatuur en de 24V-voedingsspanning, biedt de PROmesh P10X de nodige informatie om tijdig op de meeste typische zwakke punten in het netwerk te kunnen reageren. Een mijlpaal op weg naar een intelligent, zelfsturend netwerk.

Al met al behoort de switch tot een klasse van krachtige Premium+ infrastructuurcomponenten voor automatiseringsnetwerken die al aan alle voorwaarden voldoen voor een permanent stabiele machine- en installatiewerking, zelfs in netwerken met een sterke structuur. De uitgebreide diagnosefuncties besparen de gebruiker een aantal tijdrovende, handmatige metingen en bieden indien nodig nauwkeurige informatie voor een snelle probleemoplossing.

Hoe werken switches:

Voor meer informatie bel of mail naar Prokorment.

About Hans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *