IMU, Inclino & Gyro sensoren

GEMAC Motus®

Power IMU tbv bepaling van hoeken,  versnellingen & rotatiesnelheden

Motus-PowerIMU

CAN / CANopen / SAE-J1939 /0-10V / 4-20mA

2-assige inclinosensor en een 6-asssige inertiale meetunit bestaande uit een versnellings en gyrosensor

De configureerbare sensor GEMAC Motus® maakt 6-assige bewegingsdetectie mogelijk op mobiele machines, zoals bouwmachines, landbouwmachines, bosbouwmachines, kraan- en hefwerktuigen en schepen. Het door GEMAC ontwikkelde sensor-fusie-algoritme voert een zeer nauwkeurige oriëntatieberekening uit, ondersteund door sensorfusiefilters, die externe versnellingen onderdrukken. Door het combineren en berekenen van zes meetwaarden hoeft slechts één meetsysteem te worden geïntegreerd voor de meest uiteenlopende eisen.

Inclino sensoren

Classic Line

Economic Line

CAN / CANopen

0-10V / 4-20mA

0-10V / 4-20mA

Atex uitvoering

Op aanvraag:
ATEX II 3D
ATEX II 2G Ex q I T6

Inclino meter

Accessoires

Sensorkabel

Starterkit

Teach Adapter

Inclino meter

De basis van een Power IMU

De betere kwaliteit IMU komt van GEMAC. Een gerenommeerd Duits merk dat toonaangevend is op het gebied van specialistische microelektrotechnische sensoren. De Power IMU is een 2 assige inclino meter gecombineerd met een meetunit uit versnellings- en gyrosensoren voor 6 assen. Leverbaar in 29 uitvoeringen, als 2 assige inclinosensor, 6 assige versnellings- en gyrosensor, en de combinatie van beiden.  Leverbaar voor CAN, CANopen en SAE-J1939. Daarnaast zijn de inclinosensoren ook beschikbaar voor de analoge 0-10V en 4-20mA signalen.  De te meten hoeken hebben betrekking op situaties waarbij sprake is van scheefstanden. Bijvoorbeeld voor het compenseren van een helling in het landschap in een landbouwvoertuig.

Toepassing van de Gemac Motus®

We vinden de toepassing met deze Power IMU vooral in de volgende bedrijfstakken:

  • Landbouwvoertuigen
  • Scheepvaart
  • Luchtvaart
  • GWW in heimachines
  • Kranen en heftrucks
  • Industrie, hefinstallaties, silodeksels, robotarmen

Hierbij zorgt de sensor ervoor dat er ook daadwerkelijk nauwkeurige meetresultaten zullen ontstaan. Heeft u een vraag of een probleem over de GEMAC Inclinometer met of zonder sensor? Neem dan contact op met Prokorment om over uw probleem te overleggen. Meent u dat dit elektrotechnische product wellicht kan voldoen aan uw vraag om specifieke meetgegevens? Laat het ons dan weten, zodat we u informatie kunnen geven en desgewenst een vrijblijvende prijsopgave kunnen bieden.

Lezers van E-Totaal bellen Prokorment

voor meer info over de GEMAC Motus® familie van de gecombineerde Inclino-Gyro sensoren het contactformulier op de website of bel met 015-2121310 om contact op te nemen met Prokorment. Wij bieden u ruime kennis en ervaring op het gebied van inclinosensoren. Doe een beroep op ons als het resultaat met sensoren van hoog niveau moet zijn. We overleggen dan graag samen met u over de beste oplossingen. Bijvoorbeeld als het gaat om Power IMU Motus.